Инфо - сталне манифестације

Доста су свету једне Шумарице

Доста су свету једне Шумарице

 

Музеј „21. октобар“ настоји да се се што више приближи младој публици и тај контакт, поред осталог, посебно остварује кроз организацију манифестације „Доста су свету једне Шумарице“, ликовни и литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа из Републике Србије и окружења. Ова манифестација је почела да се организује 1976. године у знак сећања на ученике стрељане 21. октобра 1941. године. У почетку се расписивао конкурс само за литерарне радове, а од 1996. године проширен је и на ликовне. Конкурс се расписује сваке године почетком септембра. На конкурс у просеку пристигне преко 1000 радова. Радове прегледају и оцењују два одвојена стручна жирија, која додељују награде у књигама и дипломама, а од 2002. године додељују се и новчане награде за обе врсте стваралаштва. Свечана додела награда је крајем новембра у Музеју „21. октобар“. Том приликом, награђени ученици читају своје литерарне радове, а награђени ликовни радови и још 50 најуспелијих се излажу у простору Музеја у новембру и децембру месецу.

За тему конкурса узима се стих из поеме писане за манифестацију „Велики школски час“ за ту годину, са наглашеним етичким порукама које младе наводе на размишљања о неким вечним животним вредностима.

 

Date

23 Март 2023

Tags

Сталне манифестације

Мини календар

Инфо

Ажурирање и одржавање сајта врши eKG InfoData доо Крагујевац. 
Све податке о догађајима и ближе информације у вези са догађајима можете добити преко контакта институција организатора који се налазе на сајту.
За аутоматски превод у информативне сврхе се користи Google Translate engine.