Холокауст у фуги бечког писца Пола Селана

Ученици 3. разреда Музичке школе „др Милоје Милојевић’’ и 7.и 8. разреда О.Ш. „Јован Поповић’’, реализоваће отворени час са намером одржавања сећања на Холокауст.

„Жива библиотека"

Радионица „Жива библиотека“ део је пројекта „Толеранцијом до правог избора“, коју спроводи Омладина ЈАЗАС-а Крагујевац. Циљ пројекта је да млади активним учешћем у планираним пројектним активностима буду мотивисани да донесу одлуку о положају припадника друштвено осетљивих група. Организовањем „Живе библиотеке“ учесници ће добити могућност да формирају другачији став и анулирају стереотипе.

„Играмо се и дружимо са књигом на позорници“

У сарадњи са дечијим одељењем Народне Библиотеке, читаћемо приче и поезију за децу наших савремених аутора. Да уживају у причама и опробају се као глумци, деци ће помоћи глумице Дубравка Бркић и Љубица Радомировић, и костимограф Алина Лињкова.

ДАНИ КРАГУЈЕВАЧКЕ КЊИГЕ – Програм за децу

Програм за децу предвиђа кратко представљање Међународног луткарског фестивала „Златна искра“, који се сваке године одржава у нашем граду и захваљујући којем Позориште за децу остварује сарадњу са позориштима широм света. О њему ће говорити директорка Позоришта за децу Јелена Стојановић Патрногић. Након тога, одрасли ће имати прилике да виде бројне трејлере у вези са Фестивалом, док ће се најмлађа публика бавити израдом „лутака“ потребних за извођење представе „Принцеза на зрну грашка“. За ову радионицу биће задужени чланови ансамбла Позоришта. Након ње, полазници радионице ће са оним што су сами направили извести фрагменте поменуте представе.

„Освајачи свемира“

Совјетски Савез лансирао је Лајку у свемир у сателиту Спутњик 2 пре 60 година, 3. децембра 1957. Само месец дана раније СССР је у свемир послао први сателит са Земље, Спутњик 1.
Лајка је у летелици преживела неколико сати, облетевши Земљу пре тога девет пута.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Јована Ристића 15
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/501-330
Електронска пошта: urednik@kulturakg.rs