„Тргни се! Поезија!“ у СКЦ-у

У сарадњи са фестивалом поезије „Тргни се! Поезија“, у Студентски културни центар долази део богатог програма који је предвиђен за 12. издање ове манифестације.

Књижевно вече у СКЦ-у, Ђорђе Нешић

Добитник овогодишње Дисове награде, песник Ђорђе Нешић, гостоваће у СКЦ Крагујевац 17. маја у 19 сати.
Нешић у књижевност ушао 1985. године са књигом „Црв сумње у јабуци раздора“ да би од тада објавио осам књига песама и ушао у ред најбољих савремених српских песника.

Књижевно вече „Крвави Божић“ – Владимир Ђорђевић

 

Управо је изашао из штампе нови роман, крагујевачког драмског писца, Владимира Ђорђевића „Крвави Божић“ - исповест оца Василија. Роман о љубави према Богу, о љубави Бога према људима, о жртви за друге, о љубави према отаџбини, о истрајности у истини, о сукобима сила добрих и оних других, о јединству и слози, о спознаји и пропадању, о сузама радосницама и сузама покајничким, о челичењу и уздизању, о падању и васкрсењу.

Књижевно вече „Домодржница“ – Ружица Васић

„Видите, ја не верујем да ће свет нестати ударом метеора или вишеструким пуцањем земљине коре. Свет ће, ако икада нестане, нестати због мира, хармоније и конформизма којем тежимо“… Први роман драматурга Ружице Васић

Путописи по Европи, Средоземљу и Северној Америци

Клуб „Видосав“ организује промоцију књиге „Путописи по Европи, Средоземљу и Северној Америци“ аутора Станислава Кракова.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Јована Ристића 15
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/501-330
Електронска пошта: urednik@kulturakg.rs