Представљање књиге ,,Илуминације" Милоша Сакића

У среду, 4. јула у 20 часова, своју нову збирку песама представиће
смедеревскопаланачки песник Милош Сакић.

ОБРЕНОВИЋИ У МУЗЕЈСКИМ И ДРУГИМ ЗБИРКАМА СРБИЈЕ – Ана Боловић, Александар Марушић

Циљ овог комплексног пројекта, којег су финансијски подржали Министарство културе и општина Горњи Милановац, јесте потреба да се евиндентирају, музеолошки, односно архивистички обраде, и у форми каталога објаве подаци о што већем броју предмета и докумената похрањених у фундусима најзначајнијих домаћих установа културе, а везаних за ову, још увек недовољно проучену, владарску породицу.

Представљање Фестивала поезије младих, Врбас и отварање изложбе слика ум. Милијане Радовановић

Песничка манифестација „Мај равнице и младости” која је одржана 1968. године у Врбасу и на којој је учествовало педесетак младих песника из Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана и Бачке Паланке узима се за почетак Фестивала који ће већ од следеће године прерасти у југословенску манифестацију и добити такмичарски карактер.

КЊИГЕ ЈАКОВЉЕВЕ: Дуго путовање преко седам граница, пет језика и три велике религије, не рачунајући оне мале – Олга Токарчук

Олга Токарчук је репрезент савремене пољске књижевности, а за ово монументално дело, 2015, по други пут добила је награду NIKE, највеће признање које се додељује пољским писцима.

Представљање књиге ,,Жар на длану" Снежане Тошић

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Јована Ристића 15
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/501-330
Електронска пошта: urednik@kulturakg.rs