To be or to click, Душан Тодоровић

Душан Тодоровић рођен је у Крагујевцу 1945.године. Након дипломирања на АЛУ, 1972 у Београду, магистрирао је на истој Академији 1974.године. Од 1976. године до 1981. био је запослен на Академији уметности у Новом Саду као асистент, Функцију председника УЛУВ-а (сада СУЛУВ) обављао је током 1080.године, а већ следеће године у периоду од 10981. до 1986. радио као доцент на Академији уметности у Новом Саду, а касније као професор и декан.

Најбоља школа на конкурсу "Доста су свету једне Шумарице"

На овогодишњој, 46.-ој по реду традиционалној манифестацији“ Доста су свету једне Шумарице“, стручни жири за избор најбољих ликовних радова ученика је поред награђених појединаца опет бирао школу са највећим бројем најквалитетнијих радова. Одабир овог пута је ОШ“ Бранко Ћопић“ из Београда .
Награђеној школи биће приређена изложба у Музеју „21.октобар“. Отварање изложбе је заказано за 17.децембар са почетком у 12 часова.

Момо Капор - најлепше приче

На изложби ће се наћи око 40 слика као и амбијентална целина простора куће у којој је уметник живео и радио, од личне библиотеке, штафелаја, до комадног намештаја из куће у Небојшиној улици.

Отварање изложбе Владимира Стевовића Белуге

"Стевовићеве карикатуре не одликује екстремно изражавање, он се дакако подсмева, али то не чини иронично, подругљиво или саркастично, већ луцидно и од срца, пружајући тако прилику посматрачу да упозна саму срж његовог добродушног карактера.

Отварање изложбе руских илустрација за децу „Са художником кроз књигу“

Изложба "Са художником кроз књигу" део је пројекта "Чудесни свет бајки" који суфинансира Град Крагујевац, а реализују Удружење сународника и приајтеља Русије "Свет" и Руски кутак при НБ "Вук Караџић". Изложба садржи илустрације руских књига за децу и омладину од 19. до 21. века, а њени аутори су Александра Ђорђевић, Сања Живковић и Наталија Завирохина. Публика ће имати прилику да види и занимљиве детаље из живота датих руских илустратора.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Јована Ристића 15
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/501-330
Електронска пошта: urednik@kulturakg.rs