Previous Next

КОМЕДИЈА ОМЕТЕНА У РАЗВОЈУ

ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ

МИЛИВОЈЕ МЛАЂЕНОВИЋ I КОМЕДИЈА ОМЕТЕНА У РАЗВОЈУ I

Режија Душан Тузланчић – Градско позориште „Семберија“ Бјељина

Петак, 9. септембар  20.00 часова

Ове године Књажевско-српски театар је по први пут део манифестације ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ која кроз различите активност подстиче размену културних остварења и културне баштине између две државе. Тим поводом, наше позориште угостиће Градско позориште „Семберија“ из Бијељине које ће  пред крагујевачком публиком извести представу "Комедија ометена у развоју". Представа ће се играти 9. септембра од 20.00 часова, а сав приход од улазница биће уплаћен у ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ. 

Ово је прва представа позоришта "Семберија" рађена по мотивима сатиричног романа Франсоа Раблеа "Гаргантуа и Пантагруел", а делимично говори и о настанку позоришта  у Бијељини. Текст је написао Миливоје Млађеновић, а режирао Душан Тузланчић. 

Кроз 90 минута искрене и драматичне, смешне и горко-тужне игре, глумци путују кроз низ идентитета, претварајући их у низ особа, ситуација, реалних и фантастичних догађаја. Глумци својим одличним трансформацијама у представу уносе додатну динамику, која уз бројне хумористичке сцене, те примесе сатире и гротеске, претапа у изврсну представу која изазива салве смеха, али, на крају и "кнедлу у грлу". 

https://www.pozoristebijeljina.com/index.php/komedija-ometena-u-razvoju